You are currently viewing Care sunt diferitele tipuri de panouri solare?

Care sunt diferitele tipuri de panouri solare?

solar panel poly

Care sunt diferitele tipuri de panouri solare?

Conform tehnologiei lor de fabricație, acestea sunt fabricate din două tipuri de structuri celulare. Următoarele două tipuri de panouri cristaline sunt liderii de piață:

Panourile solare monocristaline (mono-siliciu sau silicon unic):

Ce trebuie să știți despre structura monocristalină? Mai întâi, celula monocristalină solară constă în celule monocristaline. Aceste celule eficiente funcționează cu eficiență de la 14 la 19%. Prin urmare, panourile solare, care sunt realizate din mono-siliciu  sunt cel mai frecvent utilizate și cele mai eficiente. Aceste panouri sunt mai scumpe decât panourile policristaline. Sunt recomandate pentru lumina directă a soarelui, pentru o performanță maximă.

Este foarte ușor să le recunoașteți după aspect, înfățișare și culoarea lor uniformă. Aceste calități sunt datorate purității ridicate și de calitate al siliconului. Panourile monocristaline produc de patru ori mai multă energie decât alte tipuri de panouri, sunt durabile și pot primi până la 25 de ani de garanție.

 

solar panel monoPanouri solare policristaline (poli-siliciu):

Deoarece celulele solare policristaline sunt mai ușor de produs, iar procesul de producție este mai rapid, din privința preț-calitate, gama poate concura cu ușurință cu alte tipuri de panouri.
Aceste panouri sunt recomandate pentru locurile în care se poate utiliza lumina difuză, prin urmare, este o alegere excelentă pentru clădirile rezidențiale, comerciale și industriale.
Aceste panouri sunt mai puțin rezistente la căldură decât panourile monocristaline, prin urmare acestea sunt mai puțin eficiente la temperaturi mai ridicate.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?